Pratik Yemek Tarifi | Damak Zevkine Uygun Yemek Tarifi Sitesi

Güneşe Çıkılırken Neler Yapılmalıdır?

Ana Sayfa » pratik_bilgiler » Güneşe Çıkılırken Neler Yapılmalıdır?

Çoğu insan yaz mevsimi geldiğinde denizden yararlanmak, ciltlerini bronzlaştırmak için güneş banyosu yapar. Ancak günümüzde artık güneş altında çok fazla kalmak oldukça tehlikeli hale geldi. Yırtılan ozon tabakası, güneş ışınlarının yeryüzüne daha fazla gelmesi yüzünden güneş artık eskisi kadar insanlara dost değil.

Özellikle küçük çocuğu olan aileler, çocuklarıyla deniz kıyısına indiklerinde muhakkak güneş ışınlarından koruyucu kremler sürmeli ve güneş ışınlarının daha dik ve fazla geldiği saatlerde güneş altında kalmamaları gerekir. Eğer güneş altında kalınacaksa çok sıcak olan saatlerde özellikle çocukları daha gölgelik alanlarda tutmalı ve başlarına muhakkak şapka takılmalıdır.

Çok fazla güneş altında kalmak ayrıca güneş çarpmasına yol açabilir. Güneş çarpması belirtileri arasında şiddetli baş ağrısı, mide bulantısı, kalpte aşırı çarpıntı, yüksek ateş, halsizlik, bilinçsizlik, baş dönmesi vardır.

Güneş çarpması durumunda ilk yapılması gereken hasta kusmak ihtiyacı hissediyorsa yan döndürülmeli, üzerinde onu sıkan kıyafetler varsa gevşetilmeli, bilinçsizlik durumu baş gösteriyorsa hemen doktor çağrılmalıdır. Yardım gelene kadar ise güneş çarpan kişi serin bir yerde tutulmalıdır.

Güneş çarpan kişi su kaybına uğrayacağı için tuzlu ılık su verilmelidir. Hazırlanacak 1 litre suya bir tatlı kaşığı sofra tuzu 10 dakika arayla bir yudum halinde verilmelidir. Hasta sadece ıslak bezle ense ve kafa bölgesinden serinletilmelidir.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer İçeriklerSitemizdeki benzer içerikleri inceleyin

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2023