Normal zamanlarda olduğu gibi Ramazan ayında da sağlıklı ve dengeli beslenerek sağlık açısından önemli adımlar atmak gerekir.
Ramazan ayında muhakkak sahura kalkılmalıdır. Özellikle yaz aylarında uzun süreli tutulan oruç zamanı kişinin dengesini bozabilir. Oruç süresince aç kalınacağı için kan şekeri ve tansiyon düşecektir. Halsizlik ve baş ağrısı da olabilir. Bu yüzden sahur yemeği yemek çok önemlidir.
Gün içinde tüketmesi gereken su miktarı oruç zamanı tüketilememektedir. Bu yüzden vücudun su eksikliğinin muhakkak giderilmesi gerekir. İftar zamanında azar azar su içilerek vücudun su miktarı tamamlanmalıdır.
Ramazan ayında çoğu insan kabızlık problemi yaşayabilir. Bu durumu ise iftar yemeğinde komposto içerek ya da mevsim meyvelerinden yiyerek düzeltebilirsiniz. Komposto sayesinde yumuşayan bağırsaklar ile kabızlık sorunundan kurtulabilirsiniz.
Ramazan ayında iftar yemeğinde muhakkak çorba içilmeli ve belli bir ara verildikten sonra diğer yemeklere geçilmelidir. Mide aniden ve birçok yemekle doldurulmamalıdır. Sahurda hafif yiyecekler tercih edilmeli, susatacak, ağırlık yapacak besinler tercih edilmemelidir.
Sahur yemeğinde mümkün olduğunca yağlı ve ağır besinler yerine süt, peynir, zeytin, yumurta, biber, domates türü kahvaltılıklar tercih edilmelidir. İftar yemeğinde ise ilk başta çorba içilip belli bir süre beklenerek diğer yemek çeşitlerine geçilmelidir. Ancak bu yemekler de çok fazla ağır ve yağlı olmamalıdır. Genellikle ızgara türü ya da sebze yemeği tercih edilmelidir.
Ziyaretçi Yorumları
Benzer İçeriklerSitemizdeki benzer içerikleri inceleyin
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
Yufkasız Patates Böreği Şermin
...
Tüm Hakları Saklıdır - 2023